menstruace

Menstruace po porodu

Menstruace po porodu

Po porodu ženy procházejí mnoha fyzickými a emocionálními změnami. Jednou z těchto změn je obnovení menstruace. Obnovení menstruace po porodu závisí na mnoha faktorech, včetně toho, zda kojíte, jak dlouho kojíte, jak rychle se vaše tělo zotavuje po porodu a zda jste používali antikoncepci.

Pokud kojíte, může trvat déle, než se vaše menstruace obnoví, protože hormony spojené s kojením mohou potlačovat ovulaci. Pokud nekojíte, může se vaše menstruace vrátit poměrně brzy, obvykle do 6 týdnů po porodu. Je důležité si uvědomit, že každé tělo je jiné a vaše menstruační cykly se mohou lišit od těch, které jste měli před těhotenstvím.

Pokud se vaše menstruace vrátí po porodu, může být první několik cyklů nepředvídatelných nebo nesprávných. To znamená, že může být těžké předvídat, kdy přesně menstruace přijde, jak dlouho bude trvat a jak silná bude. Tyto změny mohou být způsobeny hormonálními změnami, které vaše tělo prochází, aby se vrátilo do stavu před těhotenstvím.

Během období menstruace je obvyklé používat hygienické vložky, tampóny nebo menstruační kalhotky, které vám pomohou zachytit krev a udržet vás suché a pohodlné. Poslední dobou se staly populárními menstruační kalhotky, které mají několik výhod oproti klasickým vložkám nebo tampónům. Jednou z výhod je to, že mohou být pohodlnější a bezpečnější pro tělo. Menstruační kalhotky jsou vyrobeny z měkkých a prodyšných materiálů, které pomáhají udržet vaše intimní partie suché a pohodlné.

Další výhodou menstruačních kalhotek je, že jsou opakovaně použitelné. Po použití mohou být jednoduše vyprány a znovu použity. To znamená, že mohou být ekonomičtější než klasické vložky a tampóny, které musíte po každém použití vyhodit.

 

Vyzkoušejte naše menstruační kalhotky.

menstruační kalhotky

Zobrazit další

Menstruace po 14 dnech
Menstruační bolesti