Jak vyvolat menstruaci

Jak vyvolat menstruaci

Jak vyvolat menstruaci

jak přivolat menstruaci

Menstruace je přirozený fyziologický jev, který postihuje většinu žen v reprodukčním věku. Někdy se však může stát, že menstruace se opozdí nebo je nepravidelná. V takových případech mohou některé ženy hledat způsoby, jak vyvolat nebo urychlit svou menstruaci. Tento článek se zabývá možnostmi, jak vyvolat menstruaci.

Upozornění: Dříve než vyzkoušíte jakoukoli z těchto metod, poraďte se se svým lékařem. Mnoho z nich nemá vědecký důkaz účinnosti a může mít vedlejší účinky.

1. Bylinné čaje

Některé byliny jsou známy tím, že mohou stimulovat menstruaci. Příklady zahrnují:

  • Pelyněk – je znám svými emenagogickými vlastnostmi (stimuluje menstruaci).
  • Hloh – může pomoci stimulovat děložní stahy.
  • Heřmánek – populární relaxant, který může také stimulovat menstruaci.

2. Vitamin C

Někteří lidé věří, že vysoké dávky vitamínu C mohou vyvolat menstruaci, protože může stimulovat děložní stahy. Vědecký důkaz je však omezený.

3. Teplé koupele a horké obklady

Teplota může pomoci uvolnit napětí v břišní oblasti a podporovat menstruační krvácení. Horký obklad na spodní část břicha nebo teplá koupel může také podporovat relaxaci.

4. Pohyb a cvičení

Některé fyzické aktivity, jako je jóga nebo aerobik, mohou stimulovat průtok krve v pánevní oblasti, což může pomoci vyvolat menstruaci.

5. Akupunktura a masáže

Akupunktura a masáže mohou pomoci vyvolat menstruaci tím, že zlepšují průtok krve v pánevní oblasti a snižují stres.

6. Hormonální léky

Pokud žena potřebuje vyvolat menstruaci z lékařských důvodů, lékař může předepsat hormonální léky, jako jsou antikoncepční pilulky nebo progesteron.

Důležité upozornění

  • Pokud máte podezření na těhotenství, měli byste se nejdříve vyvarovat jakýchkoli pokusů vyvolat menstruaci a místo toho se obrátit na svého lékaře.
  • Pokud se vaše menstruace opožďuje pravidelně nebo máte jiné zdravotní problémy, měli byste také navštívit lékaře.

Závěr

Existuje několik domácích léků a metod, které mohou pomoci vyvolat menstruaci, ale jejich účinnost a bezpečnost může být různá. Je důležité konzultovat se svým lékařem před vyzkoušením jakékoli metody.

 

Vyzkoušejte naše menstruační kalhotky.

menstruační kalhotky

Zobrazit další

Nitroděložní tělísko
Menstruační kalendář