Jak oddálit menstruaci

Jak oddálit menstruaci

Jak oddálit menstruaci: Návod a možné rizika

U některých žen může být občas potřeba oddálit menstruaci kvůli různým důvodům, jako jsou dovolená, sportovní události nebo speciální příležitosti. Je důležité vědět, jak je možné toto oddálení dosáhnout a jaká jsou potenciální rizika.

1. Hormonální metody

a) Kombinované antikoncepční pilulky: Pokud užíváte kombinované antikoncepční pilulky, můžete je užívat bez sedmidenní přestávky mezi baleníčky, což může oddálit menstruaci. Tato metoda je relativně bezpečná, pokud ji využíváte občas.

b) Minipilulky (progestin-only pilulky): Tyto pilulky neobsahují estrogen a nemusí mít stejný účinek na oddálení menstruace. Konzultace s lékařem je zde klíčová.

c) Hormonální injekce: Některé hormonální injekce mohou také oddálit menstruaci.

2. Léky na odložení menstruace

Norethisteron je lék, který může odložit menstruaci. Je nutné začít ho užívat několik dní před očekávaným začátkem menstruace a pokračovat v jeho užívání po dobu, po kterou chcete menstruaci oddálit.

3. Vnitřní antikoncepce

Některé metody vnitřní antikoncepce, jako je antikoncepční náplast, vaginální kroužek nebo nitroděložní tělísko s uvolňováním hormonů, mohou také ovlivnit cyklus a oddálit menstruaci.

4. Přirozené metody

Někteří lidé věří, že bylinné doplňky nebo změny v stravě mohou pomoci oddálit menstruaci. Vědecký důkaz pro tyto metody však chybí a nemusí být vždy bezpečné.

Rizika a vedlejší účinky

  • Změna menstruačního cyklu může způsobit nepravidelné krvácení.
  • Hormonální změny mohou způsobit náladovost, bolesti hlavy nebo citlivost prsou.
  • Pokud plánujete často oddalovat menstruaci, je důležité konzultovat se s lékařem o možných rizicích.

Závěr

Je možné oddálit menstruaci různými způsoby, ale je důležité postupovat opatrně a vždy se poradit s lékařem. Každá žena je jedinečná a to, co funguje pro jednu, nemusí fungovat pro druhou.

 

Vyzkoušejte naše menstruační kalhotky.

menstruační kalhotky

Zobrazit další

Menstruační kalendář
Cyklická žena